Lubo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

"Čas je drahý"

Dnes nemá nikto čas....
Človek by ani nepovedal ale uteká deň za dňom, týždeň za týždňom a o chvíľku tu bude opäť koniec roka, pritom každým dňom vznikajú alebo vyrábajú sa nové veci vo všetkých možných oblastiach. Technika tak rýchlo napreduje, že to ani nestíham sledovať. Každý deň nové mobily, operačné systémy, autá, moduly, čipy, patenty a čo ja viem čo všetko. Čas letí a všetko s ním, ľudia nakupujú v hypermarketoch stravujú sa vo fast foodoch pracujú v dvoch prácach, študujú externe a spia 5 hodín denne. Jedným slovom nikto nemá na nič čas. Ja osobne som človek ktorý, buď príde presne alebo mešká nejaký čas, taktiež patrím k tým ľuďom ktorí, by potrebovali aby mal deň 26 alebo 28 hodín.

Technika ako aj ľudstvo napreduje veľmi rýchlo a napriek tomu nechápem rozdiely medzi vrstvami niekto maká preto aby mal inému stačí to čo má a žije si tak aby prežil.Čas je dôležitým faktorom ľudstva a ľudstvo tak napreduje a zjednodušuje si život, že tá normálnosť sa vytráca. Veď načo pôjdu deti von keď majú skype alebo fcb všetci sú tam a píšu si. Načo pôjdem na návštevu ku starým rodičom a k rodine veď stačí im zavolať aj tak mám na pláne ešte 10 iných vecí "dôležitejších ktoré nepočkajú". Nepôjdem sa naobedovať cez víkend skočím na fast food a utekám do roboty.To všetko si ľudia uvedomia keď je neskoro keď už prídu len na pohreb alebo keď raz vidím sesternicu keď ma 1 rok a opäť keď má 4. Pričom vzdialenosť od nás je smiešnych ani nie 100km.

Čas letí a v dnešnej dobe mávajú 25 roční ľudia srdcové záchvaty z čoho asi? Z celkového životného štýlu všetko stihnúť, zarobiť mať sa dobre to stojí veľa času a koľko ľudí sa k tomu ani v dnešnej dobe nedostane a za akú cenu. Ja som presne ten, ktorý vodu káže a víno pije. Tiež nemám na nič čas a vždy mám nabitý deň, niekedy si kladiem otázku či je to všetko správne ale to už upadám do hlbokej filozofie. Veď všetko má svoj zmysel ale napriek tomu sa snažím naučiť neoddiaľovať fakt dôležité veci ako čas strávený s rodinou, priateľmi a dopriať si občas trochu ticha a odpočinku.

Ostatné | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014