Lubo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

"Papuľujete" šéfovi?

Tzv. zdravé papuľovanie alebo "feedback"! Znesie Váš šéf kritiku a iné nápady?????
Každý z nás si už niekedy pri rozhovore so šéfom pomyslel teraz nemáš pravdu alebo urobil by som to inak a bolo by to lepšie a tu vzniká problém prečo to nepovedať nahlas? Veľa ľudí má problém s vyjadrením opačného názoru voči svojmu šéfovi v nejakej veci a radšej len mlčí aby bolo všetko podľa jeho predstáv i keď to nie je dobré alebo efektívne riešenie.

Aj keď náhodou niekedy nemá šéf "dobrý" deň a za Vašu kritiku Vás zjazdí a usmerní Vaše miesto a postavenie hneď sfleku myslím si, že nie je dôvod aby ste ho neopravili alebo zdravo neskritizovali aj inokedy.Zdravo znamená bez akéhokoľvek ironického tónu alebo zvýšenia hlasu voči jeho osobe mierne naznačiť že existuje aj iné riešenie a to efektívnejšie, podľa mňa taká výmena názorov nemôže ublížiť a skôr iba prilepšiť lebo aj šéf je iba človek, ktorý má možno rád kreativitu a iný pohľad na svet.

Síce existujú osoby a pracovníci, ktorí nedokážu povedať svoj názor priateľským tónom a dokážu zosmiešniť aj svojho šéfa bez ohľadu nato v akom postavení sa práve nachádzajú a dohru na tento príklad už určite poznáte.
Ak chcete "kritizovať" tak opatrne a v tú pravú chvíľu. Samozrejme musíte dbať nato na akom postavení ste a určitú úlohu hrá aj aký čas pracujete v danej firme.

Máte nejakú skúsenosť s tým že šéf nerád počúva "inú pravdu" ako tu jeho???

Práca | stály odkaz

Komentáre

  1. papulujem
    veru, papulujem...neznasa to ..ale to je jeho problem predsa a to vo to go..sef je taky isty zamestnanec ako ja a dovoli si presne tolko kolko mu dovolis alebo aku mu das latku..ludovo obcansky povedane nestrkaj sa nimomu do zadku a nevzdvihuj nikoho , tym padom ta nikto nemusi z tych sraciek vyhadzovat alebo sa nad teba povysovat a kazdy si robi svoju pracu..cau..:)
    publikované: 22.08.2011 16:24:19 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. aj ja súhlasím s jajaj
    a aj ja zo všetkými názormi šéfa nesúhlasím a stáva sa aj to, že vyskočí spoza stola a zakasáva si nohavice, čo je jeho najväčší prejav zárivosti. Snažím sa ho vytáčať málo. Volím taktiku nápadu, keď chcem presadiť svoje a to sa vypláca viac, lebo mu vkladám do úst môj nápad a nechávam ho, aby si ho privlastnil.
    Je to neuveriteľné, ale za moje kritizovanie som bola u riaditeľa už v polročnom nemilosrdenstve, keď ma náhle povýšil.
    Ak si so šéfom dnes vymeníte ostrejší názor, nesmiete sa mu na druhý deň vyhýbať a nedajbože ignorovať. Keď vás to stojí i veľa, na druhý deň ho treba s úsmevom pozdraviť. Na pivo chodiť nemusíte, ale máte spoločný cieľ=aby fungovala spoločnosť, ktorá živí vašu rodinu!
    publikované: 22.08.2011 20:21:49 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. vasilisa26
    pekná odpoveď, treba vedieť kedy jak a čo :) a výsledok vždy vznikne :)
    publikované: 23.08.2011 15:46:25 | autor: 7Lubo7 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014