Lubo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prvý krok ako sa stať úspešným!

Kvalitný životopis = väčšia šanca na úspech!
Asi nikoho z nás neminulo obdobie hľadania práce a s tým spoločné zasielanie mnoho a ešte raz mnoho životopisov do rôznych firiem na rôzne pozície. Pred prvým osobným kontaktom s "budúcim zamestnávateľom" sa dostane ako prvý do povedomia Váš životopis, ktorý prezradí o Vás dostatok informácií, ktoré prezradia viac ako si myslíte, veľa skúsených HR manažérov vie čítať medzi riadkami a ak si nebodaj skúsite prikrášliť tak všetko na pohovore vyjde najavo.
Veľa ľudí tvrdí, že najdôležitejší je priamy kontakt zoči voči budúcemu zamestnávateľovi a nie kus papiera podľa ktorého Vás posúdia a ?"zaškatuľkujú".?

Ja osobne s nimi ten názor zdieľam ale ak človek nie je schopný napísať si stručný, prehľadný a kvalitný životopis ktorým zaujme svojho budúceho zamestnávateľa tak potom nie je o čom - volať ho na pohovor.Ak mám seriózny záujem o nejaké miesto a viem, že je po ňom veľký dopyt tak sa snažím zaujať či už životopisom alebo kvalitným pravdivým motivačným listom.

Myslím si že základným krokom k dobrej práci je aj dobrý životopis.Ale aký presne je ten dobrý? Tu máte jeden návod ktorý je podľa môjho názoru kvalitný a pod ním sú nejaké príklady na stiahnutie: "Všeobecný návod na vyplnenie životopisu"

Kariérny vývoj človeka | stály odkaz

Komentáre

  1. lubo,
    ==nie je schopný napísať si stručný, prehľadný a kvalitný životopis ktorým zaujme svojho budúceho zamestnávateľa tak potom nie je o čom ==no niekedy sa stručný životopis napísať nedá, ak jeho karierový rast je postupný a nie :" prišiel a bol posunutý po chrbte niekoho na najvyššiu stoličku"
    V podstate súhlasím s tým, že musí byť štruktúra dodržaná.
    publikované: 05.09.2011 20:43:54 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. vasilisa26
    To je pravda niekedy sa vážne napísať stručný nedá ak má človek veľa pracovných skúseností, ale štruktúra a prehľadnosť nesmie chýbať....

    == prišiel a bol posunutý po chrbte niekoho na najvyššiu stoličku"== Na Slovensku je to bohužiaľ tak korupcia a rodinkárstvo ....
    publikované: 06.09.2011 08:47:16 | autor: 7Lubo7 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014