Lubo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Robíte to čo Vás baví ?!

Každý chce robiť to čo ho naozaj baví!
Poznám dve skupiny ľudí v pracovnej oblasti a to tých ktorých práca baví,napĺňa(tých je podstatne menej) a chodia do nej radi a druhú skupinu ktorí do práce chodia len kvôli peniazom ale každý deň z donútenia. Do ktorej skupiny ľudí patríte vy? Ja osobne si môžem povedať že do tej prvej mňa moja práca fakt baví a denno denne sa do nej teším či už kvôli kolektívu, novým skúsenostiam a samozrejme by som klamal keby som do práce nechodil kvôli peniazom, čiže do tretice logicky aj kvôli peniazom.

Veľa ľudí ktorí pri pomyslení na svoju prácu alebo pri otázke "Ako v robote" doslova vybuchnú a spustia nervózne reči či už o šéfovi, pracovnej morálke alebo kolektíve. Takže položím jednu filozofickú otázku "Čo si myslíte koľko ľudí robí to čo ich naozaj baví?".

V dnešnej dobe to ale nehrá žiadnu úlohu čo koho baví a napĺňa z dôvodu že práce je málo a nerozmýšľame nad tým či nás to baví alebo nie ale nad tým či dokážeme uživiť či už samých seba alebo rodiny. Ale napriek všetkému vždy je možnosť si vybrať aj keď za menej prijateľných podmienok ale možnosť sa vždy nájde.
Preto ma zaujala jedna otázka ktorú položila nemenovaná dáma a nikto jej zatiaľ neodpovedal a to citujem :
"Mám vziať prácu, ktorá je pre mňa zaujímavá alebo kde zarobím viac peňazí?". Pričom obidva pohovory absolvovala úspešne.
????Tak čo vy nato čo je dôležitejšie robiť to čo ma baví a je to pre mňa zaujímave alebo pracovať na menej zaujímavej pozícií ale za lepšie peniaze???? Skúste odpovedať.

Práca | stály odkaz

Komentáre

  1. Nie
    nerobím čo ma baví...hľadám to už takmer 4 roky po získaní inžinierskeho titulu...vždy som pracovala len manuálne, som v zahraničí a dobrý pocit mám aspoň so zarobených peňazí...už len nájsť nejakú prácu je pre mňa i pre ďalších utópiou...Fakt už som prišla do štádia, keby by som chcela konečne využiť nejaké tie schopnosti, čo mám a cítiť sa viac užitočná,...no neviem, či to má byť na slovensku alebo mimo.
    Držím palce všetkým pri hľadaní akejkoľvek práce:-)
    publikované: 06.09.2011 19:45:01 | autor: nadinoc (e-mail, web, autorizovaný)
  2. lubo,
    Určite sú dni, keď sa mi nechce ani miihalnice zdvihnúť, ale dokážem tak samu seba presvedčiť že:mňa práca baví, aj sa na kolektív teším, dajme tomu , že ešte i na nové skúsennosti, aj aby som mala čím poplatky uhradiť, že vstanem a idem podať výkon nepriamej úmery voči dňom týždňa.
    Niekedy príde taká doba, situácia, že opustíš tú prácu, čo ťa po každej stránke uspokojuje, a pravé pre nemožné uspokojenie požiadaviek zo strany zamestnávateľa. Vtedy ti je jedno, či bude práca dostatočne motivujúca. Stačí, že ho nebudeš vidieť a oželieš to, k čomu si inklinoval, aby si našiel aspoň trošičku zaľúbenia v tom, čo robiť budeš musieť.
    Poznám ti človeka, ktorý má pred menom PaedDr a každé ráno vykrikuje, že nenávidí ministra školstva, nenávidí školu a žiakov v nich, ale kandidovať na zástupcu v ňom nenávisť nevyvolávalo. Nebude to vo vidine peňazí?
    publikované: 06.09.2011 21:48:03 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. nadinoc
    držím palce a verím že raz nájdeš prácu ktorá ťa bude napĺňať a baviť a bude aj dostatočne finančne ohodnotená síce skôr tú prácu nájdeš v zahraničí ako na Slovensku.
    publikované: 07.09.2011 08:27:55 | autor: 7Lubo7 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. vasilisa26
    máš pravdu stačí jeden faktor aj práca môže byť super aj ohodnotenie dostačujúce ale ak sa nájde jeden faktor ktorý znepríjemňuje pracovnú dobu alebo chce po Tebe nemožné tak je ti všetko jedno a už je tam to znechutenie.

    a čo sa týka len kvôli peniazom "pracuje" veľa vysoko postavených ľudí ...a kašlú nato či niečo zmenia,pomôžu alebo či ich to nebodaj baví.Potom to tak v tomto štáte vyzerá!
    publikované: 07.09.2011 08:34:20 | autor: 7Lubo7 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014