Lubo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ísť či neísť?

Má význam zanechať svoje zázemie a presťahovať sa za prácou ?
Mnoho mladých ľudí sa denno denne rozhoduje či ísť alebo neísť do zahraničia za prácou. Ja osobne poznám prípad kde známy skončil strednú školu a išiel na brigádu do Anglicka a už tam ostal, domov chodí už len na Vianoce alebo keď má dovolenku. Je otázne, ak doma mal nejaké to zázemie rodinu priateľov a predsa tam ostal žiť kvôli práci. Samozrejme poľahčujúca okolnosť pri rozhodovaní preňho bola, že v tom čase nemal priateľku takže žiadne záväzky.

Ak by sa Vám naskytla tá možnosť presťahovať sa za lepšou prácou nemusí to byť ďaleké zahraničie ale len trebárs do iného mesta na Slovensku, ponechali by ste všetko tak zobrali rodinu ak už nejakú máte a išli preč? Ja osobne na túto otázku neviem odpovedať ale asi skôr nie, musela by to byť fakt lákavá a výhodná ponuka aby ma presvedčila odísť a nechať tu priateľov, rodičov a známych len kvôli práci a lepšej ponuke. Síce ja som ešte slobodný a bezdetný a niekedy mám pocit, že chcem vypadnúť niekam ďaleko ale myslím si, že by ma to omrzelo a vrátil by som sa po nejakom období.

Poznám aj takých ľudí ktorí sa sťahujú raz alebo dvakrát behom dvoch rokov a vždy nový byt, deti nová škola opäť noví kamaráti a známy a stále dookola. Myslím si, že človek ktorý sa aj s rodinou usadí nájde si normálnu prácu, ktorou dokáže uživiť rodinu tak len kvôli lepšej ponuke neodíde.

Zas na druhej strane ak niekto čučí 20 rokov na tom istom mieste a nemôže zohnať prácu je slobodný, žije u rodičov a len tak sa prediera aj napriek tomu, že už mal kopu šancí ísť do zahraničia tak to teda nie. Všetko závisí od typu človeka a v akej je momentálne životnej situácií. Ťažké rozhodovanie nastane ak máte prácu a naskytne sa Vám výrazne lepšia ponuka, čo by ste urobili pri takejto situácií???

Práca | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014